Om os – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

KulturKurser > Om os

 

Om os 

KulturKurser.dk er etableret af Københavns Universitet (ToRS) og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) - tilsammen et af Skandinaviens største videnscentre for viden om ikke-vestlige kulturer


KulturKurser.dk drives som indtægtsdækket virksomhed med kursussekretariat på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier (ToRS) med et netværk på mere end 100 undervisere. Virksomheden er ikke egentlig kommerciel, men opfattes som en aktivitet, der understøtter de to stiftende institutioners formål. 

Tilfældigvis

Idéen om en alliance mellem humanistisk viden og erhvervsliv opstod i et fly fra Paris til København i 2003, hvor ToRS' institutleder og IFUs direktør ved et tilfælde havde fået sæder ved siden af hinanden.

Erhvervsliv og humaniora

Erhvervsmanden og forskeren blev hurtigt klar over, at de havde fælles interesser. Det måtte være muligt at anvende universitetets forskningsbaserede viden om fremmede kulturer til at styrke dansk erhvervsliv - og det måtte være muligt at bringe IFU's praktiske viden om erhvervsforhold under fremmede himmelstrøg i spil på nye, nyttige måder.

Støttet af Videnskabsministeriet

Snart var en styregruppe etableret og de første stiftende møder afholdt. I august 2006 blev den usædvanlige alliance mellem strategisk humanistisk viden og erhvervsliv konsolideret med en bevilling på 1 million kroner fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Styregruppe

Se hvem der sidder i KulturKurser.dks styregruppe her.